Кухня Рецепти

Такі пиріжки з капустою та грибами люблять усі!

А як їх не любити? Соковита начинка, повітряне м’яке тісто, багато варіантів начинки! Неймовірно смачно і нескладно у приготуванні.

26.11.2020 19:57

Пиріжки з капустою

300 мл молока, 3-4 ст. ложки цукру, 2 ч. ложки сухих дріжджів, 2 ч. ложки солі, 2 яйця, 2 ст. ложки олії, 500 г борошна. Начинка: 500-700 г тушкованої капусти, 150 г печериць, 1 цибулина. Можна готувати пиріжки і з солодкою начинкою, тоді у тісто потрібно додати 6-7 ст. ложок цукру і 0,5 ч. ложки солі. Виходить 44 пиріжки невеликого розміру.
До теплого молока додати цукор, дріжджі і 50 г борошна. Вимішати ложкою і дати постояти поки опара підніметься. Окремо збити вінчиком яйця, додати до них сіль та олію, вимішати. Вилити яєчну суміш до опари. Просіяти борошно та замісити тісто. Залишити, накривши, у теплому та сухому місці. Тісто має підрости.
Приготувати начинку. Я готую такі пиріжки, коли є вдома готова тушкована капуста. Тільки додаю до неї смажені печериці з цибулькою. Можна і без. Але так смачніше).
Формувати пиріжки, присипаючи борошном при потребі. Викладати пиріжки швом вниз на відстані один від одного на деко, заселене пергаментом і присипане борошном. Залишити на 30 хв, щоб підросли. Духовку розігріти до 180 ОС. Змастити пиріжки сумішшю збитого яйця і 1 ст. ложки молока. За бажанням посипати кунжутом. Випікати 40 хв до рум’яного кольору.
Рецепт і фото Надії Бутин

Спробуйте також приготувати: