Кухня Рецепти

Торт-пиріг «Спиця»

Розшифровуємо секрет назви: спицею зробити у пирозі вертикальні проколи, залити у них заливку, решту вилити зверху. Смакота!

11.03.2017 14:48

Інгредієнти:
По 250 г масла або маргарину кімнатної температури, цукру і борошна, 6 яєць, 2 п. ванільного цукру, 15 г розпушувача. Заливка: 2 ст. ложки какао, 2 ч. ложки розчинної кави, 6 ст. ложок цукру, 250 мл окропу, ром, або коньяк, або есенція.

Масло (маргарин) збити з цукром і ванільним цукром, додавати по 1 яйцю і продовжувати збивати. Борошно змішати з розпушувачем, додати у масляну суміш, збити. Мультиварку прогріти 5 хв. Вилити тісто у змащену маслом форму, пекти приблизно 60 хв. Перевірити готовність зубочисткою, дати охолонути у формі 15 хв. Приготувати заливку: у невеликій кількості окропу розчинити какао, цукор, каву, ром, ретельно перемішати, додати решту окропу, охолодити. Спицею зробити у пирозі вертикальні проколи, залити у них заливку (по 1–2 ст. ложки в кожен отвір), решту вилити зверху. Коли повністю охолоне, дістати з форми. Готовий пиріг можна змастити збитими з цукром вершками, прикрасити фруктами.