Цитрусовий порошок зі шкірок мандаринів та апельсинів

Я ніколи не викидаю шкірки від мандаринів, апельсинів та лимонів! Роблю з них цитрусовий порошок, який потім додаю у випічку. Аромат неймовірний!

Я дуже люблю випічку з ароматом цитрусів. Але цедра не завжди є під рукою, а бігти в магазин по лимон чи апельсин не завжди є можливість. Та й мені більше не треба цього робити! У мене вдома завжди є цитрусовий порошок, який готую зі шкірок фруктів.

Готувати порошок дуже просто. Треба ретельно вимити фрукти (мандарини, апельсини або лимони), зняти шкірку (мандарини можна просто полупити, а з апельсинів та лимонів шкірку зрізати). Далі покласти на рушничку біля батареї, щоб шкірки добре висохли.

Потім скласти у щільний пакет і трохи потовкти молотком для відбивних. А далі змолоти у кавомолці, щоб вийшло дрібно або з крупинками.

Цитрусовий порошок виходить дуже ароматний! Його треба зберігати у баночці, яка щільно закривається. Можна ще додати ванілі. При додаванні у тісто або крем, порошок додає йому гарного золотавого кольору і неймовірний аромат.

Якщо готувати порошок зі шкірок мандаринів, білу м’якоть можна не обрізати. Після висушування вона не гірчить – перевірено! Вона трошки менш ароматна, але дає тісту (особливо дріжджовому) дуже красивий колір.

А шкірку з лимонів та апельсинів краще обрізати, а потім сушити.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook