Кухня Рецепти

Картопляні кнедлі зі смаженим бочком. Капець, як це смачно!

Маєте трохи вчорашнього картопляного пюре і кілька ложок сиру? Тоді обов’язково приготуйте кнедлі. То така смакота, що язика можна проковтнути!

24.02.2021 15:40

Картопляні кнедлі з сиром 

Приблизно 1 кг вареної картоплі, 1 яйце, приблизно 200 г крохмалю, сіль, перець. Начинка: сир домашній (посолити, додати дрібно порізаний кріп). Для засмажки – шматок м’ясного бочка і цибуля.
Картоплю можна зварити і пропустити через м’ясорубку або використати вчорашнє картопляне пюре. Додати невелику чайну ложку солі, яйце. Поступово підсипаючи крохмаль, замісити ніжне еластичне тісто. Воно може злегка липнути до рук, але надто багато крохмалю не давати. Руками добре вимішати до однорідності і сформувати кульки, розпластати. На середину кожної палянички покласти трошки сиру, защипати краї і обкатати в руках, щоб не було видно стику швів. Складати на дошку, присипану крохмалем. Варити у киплячій підсоленій воді з додаванням лаврового листка близько 5 хв. Дістати і заправити засмажкою. Можна подавати із засмажкою або засмачити маслом і подавати зі сметаною.

Рецепт і фото Інни Семенюк

Спробуйте також приготувати: