картопляні кнедлики

Кнедлики з картоплі зі смаженим бочком. Капець, як це смачно!

Маєте трохи вчорашнього картопляного пюре і кілька ложок сиру? Тоді обов'язково приготуйте кнедлики. То така смакота, що язика можна проковтнути!

Зі звичайної картоплі і грудки сиру можна приготувати дуже смачну і навіть святкову страву – картопляні кнедлики. Якщо не маєте бочка або м’яса, не засмучуйтеся. Можна зробити засмажку з цибулею – буде також дуже смачно!

Із картоплі можна приготувати безліч страв. Мабуть, кожна господиня готує не один десяток картопляних смаколиків. Це ситно, смачно і недорого. Причому картоплю їдять і люблять практично всі, треба тільки вміти смачно її приготувати!

До речі, готувати можна не тільки зі свіжої картоплі, а й навіть з учорашнього картопляного пюре, що залишилося після вечері. Розігріте наступного дня пюре люблять не всі. А от якщо з нього приготувати цікаву страву – з’їдять усе до останньої крихти!

Кнедлики – одна з таких страв. Можна використати як щойно приготоване пюре, так і вчорашнє. Знадобиться одне яйце і трохи крохмалю. Дуже смачні кнедлики з начинкою з сиру. А засмажка з бочком робить цю просту страву навіть святковою! Приготуйте – і всі проситимуть добавки!

Картопляні кнедлики з сиром

  • Приблизно 1 кг вареної картоплі, 1 яйце, приблизно 200 г крохмалю, сіль, перець. Начинка: сир домашній (посолити, додати дрібно порізаний кріп).
  • Для засмажки – шматок м’ясного бочка і цибуля.
Картоплю можна зварити і пропустити через м’ясорубку або використати вчорашнє картопляне пюре. Додати невелику чайну ложку солі, яйце. Поступово підсипаючи крохмаль, замісити ніжне еластичне тісто. Воно може злегка липнути до рук, але надто багато крохмалю не давати. Руками добре вимішати до однорідності і сформувати кульки, розпластати. На середину кожної палянички покласти трошки сиру, защипати краї і обкатати в руках, щоб не було видно стику швів. Складати на дошку, присипану крохмалем. Варити у киплячій підсоленій воді з додаванням лаврового листка близько 5 хв. Дістати і заправити засмажкою. Можна подавати із засмажкою або засмачити маслом і подавати зі сметаною.
картопляні кнедлики з сиром

Рецепт і фото Інни Семенюк

Спробуйте також приготувати інші страви з картоплі:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook