торт

Ніжний-преніжний торт (тонкі коржі, які легко розкочуються)

Це крутий торт! Рецепт - ретро, перевірений роками. Цей ніжний торт був модним на весіллях в 60-70-их роках.

До вашої уваги рецепт неймовірно смачного торта, не приторного, з запахом цитринки і горішків, ніжного-преніжного. Рецепт дуже давній. У різних куточках України називають його по-різному: “Гуцульський”, “Мадярський” або просто “Студент”.

Ніжний-преніжний торт

Коржі

  • 1 яйце, 50 г масла (маргарину), 2 ч. ложки з чубчиком меду, 150 г цукру, 1 ч. ложка ванільного цукру, 500 г борошна, 1 ч. ложка соди (без чубчика), дрібка солі, 4-5 ст. ложок молока.
Усі складники добре перемішати до однорідності і збити над киплячою водою (на водяній бані) 15 хвилин. Весь час помішувати, бо дуже піниться. Остудити і вмісити 500 г борошна або трохи більше, щоб тісто було як на вареники.
Розділити на 6-7 коржів.  Розкотити тоненькі коржі  діаметром 26 см, поколоти виделкою. Тісто еластичне і коржі добре і легко розкочувати. Пекти при 170°C 6-7 хвилин до злегка золотистого кольору. Печуться дуже швидко.

Крем

  • 2 скл. (250 мл) молока,  3 ст. ложки манки, 1 скл. цукру (неповна) – зварити манну кашу (густу).
200 г масла кімнатної температури збити міксером в пухку масу, поступово по 1 ложці додавати вистиглу манну кашу, весь час збиваючи міксером. Додати 1 п. ванільного цукру, цедру і сік половини лимона або більше, на ваш смак. Ще добре пасують до крему подрібнені горіхи.
Торт на фото з подвійної порції (12 коржів). 
Рецепт і фото Любові Матяш
Радимо також інші рецепти тортів з тонкими коржами:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook