Раніше вважалося, що зробити дійсно смачну бринзу може лише обрана господиня. Але насправді приготувати її може кожен. Бринзу люблять чи не усі. А саме за цим рецептом сир буде досить ніжний, м’який і приємний на смак.
1 л молока, 3 ст. ложки сметани, 2 ст. ложки лимонного соку, 200 мл води, 1 ч. ложка солі
Влийте в каструлю молоко та поставте на вогонь. Як закипить, додайте сметану та все ретельно перемішайте. А лимонний сік влийте, коли суміш почне згортатися. Після цього варіть ще близько 1 хвилини. Друшляк застеліть марлею і вилийте суміш. Сироватку зцідіть. Загорніть сир в марлю і поставте під гніт на 1 годину. Після цього наріжте кубиками. У воді розведіть сіль і залийте кубики сиру. Залиште на 30 хвилин.