бісквітний рулет усе по чотири

Бісквітний рулет “Усе по чотири”: швидкий і смачний

Для себе знайшла ідеальний рецепт бісквітного рулету, бо випікаю їх часто та різні: не прилипає до форми, не тріскається при згортанні, вологий і смачний.  

Бісквітний рулет смакує, як торт, а готується набагато швидше. Треба тільки мати гарний рецепт рулету, який не тріскається при згортанні. Цей – саме такий: дуже вдалий рецепт, перевірений роками. Та й запам’ятати пропорції досить просто: у ньому усе по чотири! Бісквіт вдається вологий і пластичний.

Рулет “Усе по чотири”

  • Тісто: 4 яйця, 4 ст. ложки цукру, 4 ст. ложки борошна, 1 ст. ложка олії, 0,5 ч. ложки розпушувача, дрібка солі.
  • Крем: 250 г вершків 33%, цукрова пудра до смаку, 100 г вершкового сиру або сир домашній, перетертий до однорідності, ванільний цукор за смаком.
  • Просочення: абрикосове варення і сироп.

Яйця і цукор збити до білої пишної маси, продовжуючи збивати, додати олію. Поступово всипати просіяне борошно з розпушувачем, акуратно вимішати лопаткою знизу вгору. Рівномірно вилити тісто на деко з пергаментом (товщиною близько 1 см, десь 25Х30 см). Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 180-200 ОС 8-10 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку).

Дістати з духовки, перевернути на інший аркуш пергаменту, відокремити пергамент (на якому пікся рулет), знову перевернути, скрутити з пергаментом в рулет (верх бісквіту має бути всередині рулету), дати охолонути (охолоне швидко, за хвилин 10).

Крем: 250 г вершків 33% збити, додати пудру до смаку, 100 г вершкового сиру або сир домашній, перетертий до однорідності, усе разом збити, додати ванільний цукор за смаком.

Просочення: абрикосове варення і сироп.
Розгорнути рулет, просочити сиропом змастити варенням, кремом, присипати трішки какао( можна без) згорнути за допомогою пергаменту .Залишити на 4/5 год, краще на ніч.

Поради від господині

  • Бісквіт для рулету я завжди просочую. Використовую для цього сироп, який є: світле варення розводжу з водичкою, для мене в ідеалі – абрикос або апельсин.
  • Якщо рулет шоколадний, просочую какао + водичка + цукор+ коньяк або вершковий лікер.
  • Коли змастити рулет варенням абрикосовим або апельсиновим, дати крем на основі вершків – рулет нагадує смак морозива пломбір.
  • Змащую тонко світлим варенням, тільки потім наношу крем, крем люблю з додаванням сиру або вершкового сиру, рулети завжди вологі, легкі, тануть у роті.
  • Якщо тріскає рулет, причиною може бути: густе тісто або перетримали в духовці, тому випікати 8-10 хв.
  • Для випікання рулетів потрібно використовувати якісний пергамент, краще білий просиліконений, або тефлоновий килимок – тоді бісквіт не прилипне.
  • Ставити деко з тістом у добре розігріту духовку.

Рецепт і фото Тетяни Петришиної

Радимо також інші перевірені рецепти бісквітних рулетів:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook