Тернопільське весільне печиво “Сухарі з цукром”

На Тернопільщині, звідки родом мій чоловік, на це печиво кажуть "Сухарі" і подають на свято, на весілля і просто до чаю чи кави для своєї сім'ї.

Не знаю чому, але це печиво називають “Сухарі”. На Тернопільщині, звідкiля родом мій чоловік, на це печиво кажуть сухарі і подають на свято, на весілля і просто до чаю чи кави для своєї сім’ї. От і мені захотілось цих сухарів.

Печиво “Сухарі з цукром”

  • 200 г маргарину, 200 г смальцю, 200 г сметани (у мене не було – взяла йогурт без домішок), 2 яйця, 30 г дріжджів, борошно (щоб тісто було м’якеньке, не забите, у мене пішло приблизно 500 г).
Сметану і свіжі дріжджі з’єднати і розмішати, щоб дріжджі розійшлися в ній. Яйця розділити на білки і жовтки, жовтки підуть у тісто, а в білки обмочувати печиво і в цукор, або цукор перемішаний з маком.
Просіяти борошна зо дві склянки і в нього натерти маргарин і смалець, перемішуючи з борошном. Потім розчинені у сметані дріжджі і жовтки з’єднати до однорідності, цю суміш вилити у перетерте борошно з жирами і замісити якнайшвидше тісто. Покласти його на кілька годин в холодильник у пакеті.
Тісто дістати з холодильника, поділити на шматки. З одного формувати тісто, а решту зберігати у холодильнику. Шматок тіста розкотити, підсипавши його борошном, повирізати фігурки формочками, можна просто ножем на квадратики, трикутнички і ромбики, або ж звичайною чаркою кружальця.
Вирізані фігурки вмочити у білок і в цукор, або цукор перемішаний з маком. Викладати у підготовлену форму на пергамент і в розігріту до 230 °С духовку, доки вони підрум’яняться. Печуться дуже швидко. Готові сухарі викладати на папір, трохи вистигнуть – і на тарілку.
Рецепт і фото – Наталії Витягловської
Радимо також інші перевірені рецепти домашнього печива:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook