Маково-кокосовий торт. Смачний – не те слово!

Цей торт я пекла на "золоте" весілля свекра і свекрухи. Сказати, що він вдався смачний, - це нічого не сказати! Так, трошки повозитися треба, і продукти недешеві (масло, мак, кокос), але який він добрий! І, до речі, дуже великий!

Маково-кокосовий торт

Форма – велике деко від духовки. Треба спекти 1 великий шоколадно-кокосовий корж і 1 великий маковий корж. Потім розрізати їх навпіл, так вийде 4 коржі. 

Шоколадне тісто: 4 жовтки, 5 ст. ложок метани, 3/4 скл. цукру, 3 ст. ложки какао, 1 п. розпушувача, 1 п. маргарину, борошно.

Кокосова маса: 9 білків, 300 г кокосу, 1,5 скл. цукру, 3 ст. ложки крохмалю.

Маковий корж: 5 яєць, 1,5 скл. цукру, 400 г маку, 150 г масла, 1 ч. ложка розпушувача, 3 ст. ложки крохмалю, 1,5 скл. борошна.

Крем: 800 мл молока, 5 жовтків, 3 ст. ложки борошна, 3 ст. ложки крохмалю, 400 г масла. 

Для шоколадного тіста маргарин порізати, посікти з борошном, додати решту продуктів, замісити еластичне тісто. Покласти мінімум на 1 год у холодильник. Потім тісто дістати, розкотити за розміром форми (краще розкочувати зразу на пергаменті), на нього викласти кокосову масу (білки збити з цукром до стійкої піни, додати кокос і крохмаль, акуратно перемішати). Пекти при 170 ОС близько 30 хв. Коли охолоне, розрізати навпіл.

Для макового коржа сухий мак змолоти на кавомолці, залити водою, щоб покрила, проварити на невеликому вогні до повного випаровування рідини (помішувати). Дати охолонути під кришкою. Яйця збити з цукром до стійкої піни, додати решту продуктів, перемішати. Вилити на деко, застелене пергаментом, спекти до готовності. Коли охолоне, розрізати навпіл.

Для крему: у 650 мл молока додати цукор, довести до кипіння. Тим часом збити 150 мл молока, жовтки, борошно і крохмаль. Влити тонкою цівкою у кипляче молоко. Варити, помішуючи, до загустіння. Накрити плівкою в контакт, охолодити до кімнатної температури. Масло кімнатної температури збити до пишності і побіління, по ложці ввести заварний крем. Додати ваніль, 2 ст. ложки коньяку.

Зібрати торт: шоколадний корж кокосом догори, крем, маковий корж, крем, маковий корж, крем, шоколадний корж кокосом донизу. Боки обмазати кремом. Поставити у холодильник мінімум на ніч.

Торт, що на фото, прикрашений кремом “Мокре безе”. Його рецепт можна прочитати тут.

Пекла і фотографувала Інна Семенюк

Спробуйте також приготувати:

Маково-кокосовий пляцок. Цей рецепт варто зберегти!

Розкішний торт “Чорнобривці” з маком і кокосом. Один з найсмачніших, які будь-коли їла!

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook