Пончики донатс печені в духовці – навіть смачніші за магазинні

Справжні пончики донатс смажать в олії. А ці менш шкідливі - бо печені в духовці - але не менш смачні. Ніжні, м'які, тануть у роті!
Пропонуємо приготувати смачні пончики донатс печені в духовці без форм. Справжні донатс, звісно, смажать в олії. Але в мене від олії печія, тому доводиться викрутитись. І знаєте, печені донатси нічим не поступаються смаженим! Ніжні, м’які, тануть у роті. Навіть кращі за магазинні!

Пончики донатс печені в духовці

  • 200 мл молока, 500-550 г борошна, 80-100 г цукру, 3 жовтки або 1 яйце, 50 г масла, 15 г пресованих дріжджів, 1 п. ванільного цукру, 1/3 ч. ложки солі.
  • Для прикраси – шоколад або глазур, посипка.
У тепле молоко додати дріжджі і столову ложку цукру, залишаємо на 15 хв. Далі в просіяне борошно додати яйце, цукор, що залишився, ванільний цукор, влити дріжджі з молоком і перемішати, далі додати м’яке масло і замісити тісто. Поставити в тепле місце на годину.
Як тісто підросте, перенести його на робочу поверхню і розкотити десь 1 см товщиною, хоча можна і трошки більше. Вирізати донатс: я вирізала склянкою, а середину – насадкою для крему. Перенести на деко, застелене папером, змащеним олією. Залишити піднятись, в тепле місце на 30 хв. Випікати при 180 градусах 15 хв (довше не треба, бо будуть бублики).
Далі глазур я розтопила, розбавила трошки молоком і мокнула вже холодні донатс, посипала маршмелоу порізаним і полила трошки білим шоколадом.
Рецепт і фото Вікторії Шуклін
Радимо також інші перевірені рецепти пончиків донатс:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook