Чорно-білий “Наполеон” із незвичайним поєднанням класичних і шоколадних коржів

Я пекла дуже багато різних "Наполеонів" за багатьма рецептами. Але цей з жодним не зрівняти! В ньому і коржі незвичайні, і крем! Дуже класний!

Чорно-білий “Наполеон”

Форма 24 см

  • Білі коржі: 480 г борошна, 1 яйце, 35 г коньяку, 150 г води, 150 г масла, дрібка солі.
  • Шоколадні коржі: 430 г борошна, 50 г какао, 1 яйце, 35 г коньяку, 150 г води, 150 г масла, дрібка солі.

Тісто. Заморожене масло натерти на терці, змішати з борошном. Додати інші інгредієнти і замісити тісто. Розділити на 10 кусочків. Аналогічно все повторити із шоколадним тістом (борошно і какао просіяти). Заготовки майбутніх паляниць притрусити борошном і поставити в холодильник на 3 години. Духовку розігріти до 210 ОС.Максимально тоненько розкотити кожен кусочок тіста. Форму застелити пергаментом та змастити. Випікати 5-7 хв до золотистого кольору.

  • Крем класичний: 500 г молока, 70 г вершків 20%, 5 жовтків, 40 г кукурудзяного крохмалю, 120 г цукру, ванілін, 115 г білого шоколаду, 130 г вершкового сиру, 40 г масла.
  • Шоколадний крем: 500 г молока, 70 г вершків 20%, 5 жовтків, 40 г кукурудзяного крохмалю, 120 г цукру, ванілін, 115 г молочного або чорного шоколаду, 130 г вершкового сиру, 40 г масла.

Приготувати окремо класичний і шоколадний крем ()технологія однакова. Жовтки з’єднати з цукром, ваніллю, крохмалем та вершками. Додати частинами молоко та добре вимішати вінчиком, щоб не було грудочок. Заварити на мінімальному вогні заварний крем. Вкінці додати шоколад та добре вимішати до глянцевої та блискучої маси. Накрити плівкою в контакт і поставити в холодильник на 4-5 год. Аналогічно зварити шоколадний крем. Вершковий сир збити з маслом до пишності і по одній ложці додавати заварний крем. Всі компоненти повинні бути однакової температури.

Зібрати торт: шоколадний корж, шоколадний крем, шоколадний корж, шоколадний крем, білий корж, білий крем, білий корж, білий крем. Продовжити по аналогії. Готовий торт поставити під невеликий тягар і залишити при кімнатній температурі на 2 години. Коли коржі просочаться, поставити в холодильник. Після охолодження за бажанням торт покрити крем-чізом і глазур’ю з желатином.

Рецепт і фото Надії Бутин

Спробуйте також приготувати:

Торт “Наполеон” з кремом “Дипломат”, малиновим та смородиновим компоте

Торт “Непереможний Наполеон” із новим смаком

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook