Кухня Рецепти

Картопля по-самарівськи

Цю страву готують на Ратнівщині давно. Після зливання відвару картоплю, ковбасу і лящі викладали на рушник, а відвар наливали у велику спільну миску.

18.10.2017 11:53

Інгредієнти:

1,5–2 кг картоплі, кільце ковбаси домашньої (сушеної), 2 лящі (сушені на соломі у печі), 1 цибулина, спеції.

Для сухарів: чорний хліб, часник.

Картоплю почистити, розрізати навпіл. На дно казана викласти чверть картоплі, на неї – кільце ковбаси, викласти решту картоплі, залити водою, посолити, поставити на багаття. Коли закипить, зібрати піну, зверху викласти лящі. Варити до готовності картоплі. Відвар злити, одразу в гарячий вкинути спеції (перець, лавровий лист, свіжу дрібно посічену цибулю). Окремо на велику тарілку викласти картоплю, ковбасу і рибу. Відвар подавати окремо із сухарями (хліб порізати кубиками, висушити, змішати з вичавленим часником). Виходить одразу дві страви: на перше – бульйон, а на друге – картопля з ковбасою та рибою. У страву можна покласти жовтого сала (засоленого у ящику) – воно додає особливого смаку.