Торт “Оріон” з бісквітними і пісочними коржами

Дуже цікавий торт! У ньому вдало поєднуються шоколадний ніжний бісквіт і білі хрумкі пісочні коржі з безе та горіхами. Чудовий смак!

Торт “Оріон”

  • Форма 25Х30 см. Біле тісто: 250 г маргарину, 3 жовтки, 3 ст. л. сметани,  борошно (тісто має бути, як на вареники; у мене пішло 4 скл.), 3 білки, 1 скл. цукру, 300 г арахісу смаженого.
  • Коричневе тісто: 100 г маргарину, 4 ст. л. какао, 1,5 скл. цукру, 0,5 скл. молока, 4 яйця, 2 скл. борошна, 1 ч. л. амонію.
  • Крем: 500 мл молока, пудинг ванільний, 250 г цукру, 500 г масла.
Білі коржі. Маргарин посікти з борошном, додати жовтки і сметану. Замісити тісто як на вареники, розділити на 3 частини і покласти в холодильник мінімум на дві години.
Білки добре збити з цукром. Умовно розділити на 3 частини. Розкотити одну частину тіста, змастити частиною білка і посипати арахісом. Так випекти 3 коржі. Пекла 25 хв при температурі 180 ОС.
Коричневі коржі. Маргарин,какао,цукор і молоко покласти у посудину і заварити (пару секунд кипіло). Охолодити. Яйця збити, додати заварену масу і борошно з амонієм. Випікати два коржі. Пекти 15 хв при температурі 180 ОС.
Крем. Пудинг з цукром заварити на молоці. Охолодити. Масло збити, додаючи по ложці заварений пудинг.
Зібрати торт, чергуючи білий та коричневі коржі.
Рецепт Галини Недомірко із сайту Дрімфуд. Пекла і фотографувала Надія Тимків

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook