Смажені пиріжки
Об’єм склянки – 250 мл. Тісто: 11 г сухих дріжджів або 33 г пресованих, 100 мл молока, 250 мл води, 1 ст. ложка цукру, 1 ч. ложка солі, 3 ст. ложки олії, 1 яйце (можна і не давати), 3,5-4 скл. борошна.
Дріжджі розчинити в теплій рідині, дати цукор, яйце, олію. Сіль вкінці. Підсипати по трохи борошно і замісити тісто. Поставити в теплі підростати (від 1 год до 2 год) до збільшення в об’ємі у 2-3 рази. Начинка може бути будь-якою, у тому числі солодкою, наприклад, варення. У мене картопля з кропом свіжим і смаженою цибулькою, сіль, перець. Як тісто підросло, розкотити, вирізати круги склянкою, викласти начинку. Сформувати пиріжки. Дати підійти 30 хв. Смажити швом донизу в розігрітій олії до рум’яності з обох боків.
Рецепт і фото Іванни Луць
Спробуйте також приготувати: