Донатс (американські пончики), як у кафе

Це рецепт тих самих донатс - пухнастих американських пончиків, які так ваблять у кафешках кольоровою глазурю і неймовірним ароматом! Пекла за цим рецептом багато разів, а тепер печуть усі мої подруги, бо дійсно смачно!

Донатс

250 мл молока, 30 г дріжджів (або 9 г сухих), 1 ч. ложка розпушувача, 85 г цукру, 2 ст. ложки ванільного цукру (без чубка), 1 ч. ложки солі (без чубка), 120 г масла кімнатної т-ри, 2 середніх яйця, 660-690 г борошна, 1,5 л олії для смаження. Глазур: 75 мл молока, 360 г цукрової пудри, 40 г какао, 0,5 ч. ложки солі (без чубка). Можна не давати какао, а додати трохи більше цукрової пудри і барвник – і вийде кольорова глазур.

Змішати всі інгредієнти і добре вимісити тісто. Поставити тісто на 40 хв в тепле місце. Розкатити пластом товщиною 1,5-2 см, вирізати кільця 7-8 см в діаметрі. Зробити у центрі виїмку. Пончики накрити рушником і поставити в тепле місце на 1,5-2 год, щоб вони збільшилися в 2 рази. Добре розігріти олію і смажити пончики до золотистого кольору. Я роблю їх в чавунку, гусятниці.

Усе для глазурі змішати, поставити на плиту, розтопити. У гарячу глазур вмочати пончики і зразу посипати, бо швидко застигає.

Виходить 16-17 донатсів.

Рецептом поділилася Леся Завада

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook