пиріг пляцок з яблуками

Осінній рецепт яблучного пляцка з киселем

Пляцок виходить смачним, із соковитою яблучною начинкою, в міру солодким і запашним. Чудово смакує з гарячим чаєм!

Осінній яблучний пляцок

  • Форма 25Х35 см.
  • Пекти 45-50 хв при 200 ОС.
  • Тісто: 450-500 г борошна, 8 ст. ложок цукру, 250 г маргарину або масла, 2 ч. ложки розпушувача, ванільний цукор, 4 яйця, 4-5 ст. ложок сметани.
  • Начинка: 1,5 кг яблук (в мене ренети), 3-4 ст. ложки цукру, ванільний цукор, кориця, вишневий кисіль, 2-3 ст. ложки манки.
Борошно змішати разом із маргарином до крихти, додати ванільний цукор, додати жовтки, цукор, сметану і замісити м’яке тісто.
Поділити на більшу і меншу частину, меншу покласти у морозилку. Більшу частину тіста розкотити і викласти у форму для випікання, зробити бортики (пергамент постелити).
Зверху по тісті посипати манкою і викласти почищені нарізані на невеликі шматочки яблука (до них я додала цукор, корицю, а також по жмені я дала малини і лохини).
Збити яєчні білки, ванільний цукор (по бажанню додати цукор, я не давала) у пишну масу і додати вишневий кисіль. Тоді натерти зверху тісто із морозилки.
Рецепт і фото Марини Бородовської
Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook