яблучний пляцок

“Яблучний” – улюблений пляцок нашої сім’ї. Рецепту багато років

Печу цей пляцок дуже часто вже багато років. Пісочне тісто з лимоном (так навчилася від мами), багато яблук, в влітку можна додати ще трохи ягід - вишень, чорниці, смородини. Пляцок неймовірно смачний і завжди вдається!

Яблучний пляцок

  • Форма 23Х39 см.
  • Тісто пісочне: 300 г маргарину, 5 жовтків, 200 г цукру, 100 г сметани, 18 г розпушувача, цедра лимона, 500 г борошна. 
  • 1-1,2 кг почищених і порізаних яблук.
  • Зверху: 5 білків, 150 г цукру, 2 ст. ложки крохмалю або 40 г сухого вишневого киселю.

Замісити тісто, 200-250 г покласти в морозилку. Тісто розкотити і викласти на дно застеленої пергаментом форми, викласти яблука, посипати 2 ст. ложками манки і корицею.  Зверху викласти збиті білки і потерти тісто з морозилки.

Рецепт і фото Ольги Соломахи-Корчак

Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook