Яблучний пляцок
- Форма 23Х39 см.
- Тісто пісочне: 300 г маргарину, 5 жовтків, 200 г цукру, 100 г сметани, 18 г розпушувача, цедра лимона, 500 г борошна.
- 1-1,2 кг почищених і порізаних яблук.
- Зверху: 5 білків, 150 г цукру, 2 ст. ложки крохмалю або 40 г сухого вишневого киселю.
Замісити тісто, 200-250 г покласти в морозилку. Тісто розкотити і викласти на дно застеленої пергаментом форми, викласти яблука, посипати 2 ст. ложками манки і корицею. Зверху викласти збиті білки і потерти тісто з морозилки.
Рецепт і фото Ольги Соломахи-Корчак
Спробуйте також приготувати:
- Яблучний насипний пиріг “Три склянки” без замісу тіста
- “Яблучний торт”. Такий ніжний, що тане у роті!