“Яблучний торт”. Такий ніжний, що тане у роті!

Не торт, а суцільна насолода! Пісочні коржі, надзвичайно багата начинка з яблук з ароматом кориці! В міру солодкий, він просто тане в роті!

“Яблучний торт”

  • Форма 20 см. Тісто: 400 г борошна, 2 яйця, 200 г м’якого масла, дрібка солі, 80 г пудри, 5 г розпушувача, ванільний цукор.
  • Яблучна начинка: 1200 г начищених яблук, 70 г цукру, 40 г масла, 1-2 ст. ложки лимонного соку, 1 ч. ложка меленої кориці.
  • Крем: 100 мл охолоджених вершків (від 33%), 100 г вершкового сиру, 90 г вареної згущенки (я давала арахісову пасту).
М’яке масло збити до однорідності, додати пудру і збити 2 хв. Додати ваніль, яйця, добре все збити. Додати просіяні борошно, розпушувач, сіль, замісити м’яке тісто. Поділити на 5 рівних частин, покласти під плівку і в холодильник на 1 год. Розігріти духовку до 180 градусів. Кожну частинку тіста розкотити на пергаменті, витиснути коло діаметром 20 см, перекласти на деко (обрізки поруч теж випекти). Випікати 7-10 хв при 180 ОС. Готовий корж охолодити. Так повторити зі всіма частинами.
Зробити начинку: на розігріту сковороду з маслом викласти почищені і дрібно нарізані яблука, додати цукор, корицю і лимонний сік, готувати на невеликому вогні, час від часу помішуючи, 12-15 хв до м’якості. Охолодити.
Коржі перекласти начинкою, а верх покрити кремом. Поставити в холодильник на 5 год. Прикрасити крихтами від обрізків.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook