Яблучний пиріг. Улюблена випічка моєї мами

Моя мама обожнює цей пиріг. Тому це одна з перших страв, яку я навчилася готувати ще в юності і готувала часто, щоб потішити маму. Мабуть, цей рецепт, з незначними відмінностями в пропорціях, знайомий всім. Ще його називають шарлотка.

Яблучний пиріг

3 яйця, 1 скл. борошна,  3/4 скл. цукру, 2 яблука, кориця – за смаком і за бажанням.

Яблука почистити від шкірки і серцевини. Найкраще підійдуть тверді сорта. Яйця добре збити на високих обертах міксера, поступово досипаючи цукор, збити до пухкої білої маси і до повного розчинення цукру. Вимкнути міксер, просіяти в яєчну суміш борошно і на найнижчих оборотах міксера об‘єднати складові до однорідності. Вилити тісто в застелену пергаментом форму (d 20 см). Зверху викласти порізані шматочками яблука, притрусити корицею, можна ще ванільним цукром і спекти в попередньо розігрітій до t180 духовці. Я пекла 50 хв. Витягнути з форми, коли охолоне, притрусити цукровою пудрою і смакувати.

Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook