Це печиво не тільки смачне, а й дуже цікаве у приготуванні! Його форма нагадує ґудзик, що точно сподобається дітям. Тісто виходить ніжним і розсипчастим, а завдяки какао вдається приємний контраст смаків. Простий набір інгредієнтів та легкий процес приготування зроблять цей рецепт одним із улюблених у вашій сім’ї.
Печиво на смальці “Ґудзики”
- 300 г борошна, 100 г смальцю, 100 г цукру, 100 г сметани, 0,5 ч. л. амонію (амоняку), 1 пачка ванільного цукру, 2 ч. л. какао.
Смалець перетерти з борошном. Додати цукор, ванільний цукор, перемішати. Амоній розвести в сметані, додати до борошна. Замісити тісто. Розділити на дві частини. До однієї вмішати 2 ч. ложки какао. Розкотити орієнтовно 3 мм. Нам потрібна кругла формочка або склянка, корок від пластикової пляшки і соломинка від дитячого соку. Формочкою виробляти печиво. Всередині печива натискати корком не до кінця. Соломинкою робити дірочки, як у ґудзика. Класти на пергамент на деко і випікати при 180 до 15 хв. Орієнтуватись на свою духовку.
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun
Спробуйте також приготувати:
- Печиво моєї прабабці. Смачнішого для мене немає!
- Смак дитинства – печиво через м’ясорубку. П’ять рецептів зі старих записників