Дуже ніжний “Мадярський” торт. Рецепт моєї молодості

Я печу одразу подвійну порцію, щоб вийшов великий торт. Бо він смачнезний! Рецепт ще з моєї молодості, перевірений роками. Свекруха часто пекла цей торт, бо він недорогий, а смак неймовірний!

“Мадярський” торт

На 1 порцію: 1 яйце, 50 г масла (маргарину), 2 ч. ложка з чубчиком меду, 150 г цукру, 1 ч. ложка ванільного цукру, 500 г борошна, 1 ч. ложка соди, щіпка солі, 4 ст. ложки молока.
Всі складники (крім борошна) добре перемішати до однорідності і збити над киплячою водою (на водяній бані) 15 хв. Весь час помішувати, бо дуже піниться. Остудити і вмісити 500 г борошна або трохи більше, щоб тісто було як на вареники.
Розділити на 6-7 коржів. Чим тонші коржі – тим смачніше. Коржі поколоти виделкою. Пекти при 170 °C – 6-7 хвилин. Печуться дуже швидко до злегка золотистого кольору.
Крем: з 2 склянок (250 г) молока, 3 ст. ложок манки, 1 скл. цукру (неповної) зварити манну кашу (густу). 200 г масла кімнатної температури збити міксером в пухку масу, поступово по 1 ложці додавати вистиглу манну кашу, весь час збиваючи міксером. Додати 1 п. ванільного цукру, цедру і сік половини лимона або більше, на ваш смак. Ще добре пасують до крему подрібнені горіхи.
Рецепт і фото Любові Матяш
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook