Яблучний пиріг
Форма 23х33 см. Тісто: 3 яйця, 200 г цукру, ванільний цукор, 200 г масла або маргарину кімнатної температури, 2 ст. ложки сметани, 500-600 г борошна, 10 г розпушувача. Начинка: 7 яблук, 100 г цукру, кориця до смаку, 50 г подрібнених горіхів (я не давала, бо не мала). Глазур: 3 ст. ложки какао, 3 ст. ложки цукру, 6 ст. ложок молока, 10 г масла.
Міксером збити яйця з цукром та ванільним цукром, додати м’ягке масло і сметану, розмішати. Поступово додати борошно і розпушувач, спочатку розмішати міксером, а потім руками замісити м’яке тісто, накрити плівкою і відставити (можна в холодильник).
Яблука почистити і натерти на середній терці, додати цукор, корицю і горішки, перемішати. Якщо яблука соковиті, сік краще відцідити.
Тісто поділити на 3 частини. Розкотити одну частину на величину форми і покласти у форму з пергаментом, викласти половину начинки, знову тісто, решту начинки, накрити тістом. Проколоти вилкою пиріг і поставити випікатися при 180 ОС 35-50 хв. Зварити глазур і полити остиглий пиріг.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати: