фарширований оселедець

Хто не любить оселедець? Ця закуска на столі завжди розходиться на ура! А фарширований оселедець змітають з тарілки удвічі швидше! Ділюся смачним рецептом!

Фарширований оселедець

1 великий оселедець, 1 варене яйце, 50 г плавленого сиру, 25 г масла, 1 варена невелика морква.

Оселедець варто брати великий, не сильно солоний. У оселедця видалити голову, хвіст і всі кістки. Дуже уважно слід поставитися до видалення дрібних кісток, вони на жаль, не завжди помітні і можуть стати сюрпризом.

Оселедець добре протерти серветкою. Акуратно зняти шкіру. У підсумку, маємо отримати два філе. Хвіст можна не викидати, а залишити для декору.

Далі, гострим ножем зрізати м’якоть з внутрішньої сторони, щоб в результаті, залишився пласт не більше 5 мл. Це буде зручніше зробити, притиснувши філе до дошки.

Приготувати начинку. Дрібно порізати зрізане філе оселедця, відварену моркву, варене яйце і м’яке масло. Додати натертий плавлений сирок і добре перемішати. Для зручність натирання, рекомендую сир злегка заморозити.

Застелити харчову плівку, змастити олією і покласти пласт філе внутрішньою стороною назовні. Акуратно викласти начинку і накрити іншим філе. Загорнути у плівку.

Покласти фарширований оселедець в холодильник на півгодини. Відтак звільнити від плівки і нарізати порційно.

Замість масла можна використовувати майонез.

Рецептом поділилася Лариса Леонова

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook