Торт-медівник з вишневим конфі, хрусткою карамеллю і медовим кремом

Смак - одне задоволення! Хрустка карамель його доповнює, мед у "сотах" залишає післясмак, а вишневе конфі з кислинкою не розпливається і не тече. 

Торт-медівник з вишневим конфі, хрусткою карамеллю і медовим кремом

Форма 20 см. Спекти коржі за улюбленим рецептом (наприклад, хороший рецепт можна прочитати тут), додати у тісто 2 ч. ложки кориці, 0,5 ч. ложки меленого імбиру).

Крем для коржів: 400 г вершків збити з 100 г цукрової пудри на малій швидкості і, поступово збільшуючи швидкість, додати 4 ст. ложки рідкого меду.

Вишневе конфі: 300 г вишень (заморожених) засипати 100 г цукру, злити трохи соку холодного з них і в ньому розвести 3 ст. ложки крохмалю. Вишні проварити 10 хв і влити сік з крохмалем. Викласти конфі на пласку тарілку, щоб не злиплось.

Намастити корж кремом, вишні розкласти, корж і т.д. Верхній корж залишити сухим. Поставити в холодильник на 1 год.

Зробити крем для верху. Він вийде, як зефір, такий ніжний. На водяну баню у скляну миску покласти: 1 жовток, 50 г цукру, 50 г рідкого меду, 2 ст. ложки води, 1 ч. ложку соку лимона. Нагріти до теплого стану, процідити. Окремо в дуже холодну воду дати 3 пластини желатину (180 блум). Коли він зм’якне, дати до жовтка. Охолодити. Збити з 200 г м’якого сиру (маскарпоне, можна зробити домашній, рецепт читайте тут). Збити 200 г вершків і поволі ввести в крем.

Взяти кільце, одягнути на торт, поклавши по боках ацетатну плівку навколо нього. Охолоджений крем відібрати в окрему тарілку, залишивши трохи для боків. До однієї частини дати жовтий барвник і покрити торт. Прикрасити на ваш смак

Через годину, як схопиться і застигне верх, зняти кільце і змастити боки рештою білого крему. Навіть як він трохи схопився, загус, поставте його на кілька секунд на водяну баню.

Льодяники і карамель готую на око:  вода, цукор, лимонний сік і уварювати, поки крапля, яку налити в холодну воду, не зробиться твердою.

Рецепт і фото Алли Сидор

Спробуйте також приготувати:

Торт з медовими коржами і вишнями. Дуже ніжний, просто тане у роті!

Торт “Карамельний медовик”. Любите карамель? Тоді вам точно сподобається!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook