Бріош

Це класична французька здоба, яку печуть ще з XVI століття. І актуальною вона залишається досі.

Інгредієнти:
300 г борошна, 45 г цукру, по 5 г ванільного цукру і солі, 2 яйця + 1 жовток, 7 г сухих або 21 г пресованих дріжджів, 15 мл молока, 30 мл води, 125 г масла.

Начинка 1: 5 яблук, 4 ст. ложки цукру, 0,5 ч. ложки кориці, 50 г масла.

Начинка 2: консервовані вишні (у своєму соку).

Дріжджі розтерти з частиною цукру до танення, додати дуже холодну воду й молоко, розмішати, додати до борошна, ввести яйця, жовток, решту цукру і сіль. Вимішувати, маленькими шматочками додаючи холодне, але м’яке масло. Накрити плівкою, залишити за кімнатної температури на 1,5–2 год, а потім поставити у холодильник на ніч.

З яблук зняти шкірку, порізати невеличкими шматочками. Нагріти сковорідку, всипати кілька ложок цукру. Коли розтане, додати масло, щойно розтане – висипати яблука. Помішувати, щоб закарамелізувалися. Наприкінці (коли на сковороді не буде соку) припудрити корицею.

З частини тіста зробити кульки однакового розміру. З кожної зробити бублик, на який покласти по кульці тіста, викласти у форми для кексів. Частину кульок розкачати у тонкі круги, зробити з чотирьох країв надрізи (щоб утворилися пелюстки). Всередину покласти начинку, обгорнути її пелюстками, з’єднуючи кінчики. Частину тіста розкотити великим круглим пластом, розрізати на сектори, на край кожного викласти по ложці начинки, скручувати до середини, щоб утворилися рогалики. Залишити на деку на 1,5 год, змастити збитим яйце, випікати за температури 170 °С 15 хв.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook