Булочки на кефірі з маковою начинкою
- Для тіста: 25 г пресованих дріжджів, 150 г цукру, 0,5 л кефіру (кімнатної температури), 2 жовтки, 80 г м’якого смальцю, 1 п. ванільного цукру, дрібка солі, 950 г борошна.
Замісити тісто та поставити, щоб підходило. Десь 1,5 години.
Макова начинка: 300 г сухого маку промити, залити водою та поставити варити приблизно годину, відцідити (я відтискала через марлю), перемолоти 2 рази на м’ясорубці, додавши 300 г цукру.
- Додати в перемелений мак: 2 білки, 100 г родзинок, 50 г масла.
Тісто розділити навпіл, розкотити в прямокутник товщиною 0,5 см, викласти на кожен половину начинки, розмастити по тісту, скрутити рулетом, защіпнути краї та порізати. З другою половиною зробити те саме. Вихід – 22 булочки. Поставити на 30 хв, щоб підійшли, змастити яйцем та випікати при температурі 200 градусів 25 хв.
Рецепт і фото Галі Лилик
Читайте також:
-
Торт “Маківник” – дуже простий, швидкий і смачний. Мамин рецепт
-
Маківник. У 100 разів краще за торт!