торт Чорний лебідь

“Чорний лебідь” – особливий торт із незвичайним смаком

Незвичайний і дуже цікавий торт! Маково-шоколадно-медовий на смак, із ніжне безе з горішками та двома видами крему.

Торт “Чорний лебідь”

Шоколадні коржі

  • Форма 21 см.
  • 8 яєць, 16 ст. ложок борошна, 8 ст. ложок какао, 2 ч. ложки соди (погасити оцтом), 12 ст. ложок цукру, дрібка солі.
Яйця збити з цукром у пухку масу (не менше 5 хв). Додати борошно, какао, соду. Вимішати лопаткою. Пекти, у змащеній та застеленій формі, при температурі 180 ОС 25 хв. До сухої зубочистки. Я інгредієнти поділила на дві половини й окремо спекла два коржі. Якщо пекти один, то час випікання обов’язково збільшити.

Маково-медові коржі

  • 6 яєць, 3 жовтки, 240 г масла, 60 г меду, 160 г маку, 150 г цукрової пудри, 8 ст. ложок борошна, ваніль, 100 г родзинок, 4 ч. ложки розпушувача, дрібка солі.
М’яке масло збити з трьома жовтками. У шести яєць відділити білки від жовтків. Додати 6 жовтків (по-одному) до масла. Додати борошно, розпушувач, мед, мак, родзинки та ваніль. Добре вимішати лопаткою. Окремо збити шість білків з сіллю та пудрою до стабільної маси. Вмішати частинами білки до макового тіста. Пекти у змащеній та застеленій формі при температурі 180 ОС 50 хв. Коли охолоне, розрізати на дві частини.

Безе з арахісом

  • 3 білки, 150 г цукру, 50 г арахісу (підсушеного та подрібненого), 1 ст. ложка крохмалю, дрібка солі.
Охолоджені білки з сіллю збити до піни. Додати частинами цукор і збити до стійких піків. Додати арахіс і крохмаль. Акуратно вимішати все лопаткою. Сушити, у застеленій та змащеній формі, при температурі 100 ОС 90 хв.

Крем

  • Крем 1: 1 п. шоколадного пудингу, 400 мл молока, 200 г масла, 150 г цукру, 50 г чорного шоколаду.
Заварити пудинг з цукром на молоці. Додати шоколад та добре вимішати. Накрити плівкою в контакт і дати охолонути. Збити масло до пухкості і частинами додавати пудинг. Все має бути однакової кімнатної температури.
  • Крем 2: 200 г масла, 200 г вареного згущеного молока.
Масло збити до пухкості, додати частинами згущене молоко. Все має бути одинакової кімнатної температури.

Зібрати торт

Шоколадний корж, крем 1, маковий корж, крем 2, безе, крем 1, маковий корж, крем 2, шоколадний корж. Виходить висотою 13 см. Можна пекти у формі діаметром 24 см і коржі не розділяти на два.
Рецепт і фото Надії Бутин

Спробуйте також приготувати:

  • Торт “Спокуса” з вишнями і курагою – він незрівнянний!
  • Святкові пляцки: вісім рецептів від господинь із Заходу України

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook