Молочний хліб. За домашній хліб смачнішого немає!

Що може бути смачніше за щойно спечений домашній хліб? Хрумка скоринка, ніжний та ароматний м'якуш. А як пахне вдома, доки печеться хліб...

Домашній молочний хліб

1,5 кг борошна пшеничного вищого ґатунку, 900 мл молока, 50 г цукру, 50 г свіжих дріжджів, 3 ст. ложки масла, 1 ст. ложка з гіркою солі.
У великій ємкості змішати борошно, цукор та сіль. Зробити посередині суміші лунку, вилити тепле молоко з дріжджами і замісити м’яке тісто. Залишити в теплому місці підійти на 1 год, обім’яти тісто, додати масло, добре вимішати, залишити ще на 1 год. На робочу поверхню посипану борошном викласти тісто, розділити його на 3 рівні частини, сформувати круглий хліб, викласти у круглу форму, залишити підійти на 40 хв. Я не змащувала нічим, а одну хлібини змастила водою посипала кунжутом. Випікати в попередньо розігрітій духовці до 200 ОС 20 хв, зменшити температуру до 180 ОС випікати ще 20 хв.
Рецепт і фото Магдалини Шершун

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook