Що приготувати на вечерю: шість рецептів з простих продуктів

Не знаєте, що приготувати на вечерю? Ми зробили для вас шпаргалку з рецептами. Тут і основні страви, і закуски, і десерт!

Основна страва

Паприкаш

500 г свинини, 2 ст. ложки паприки, 1 цибулина, 300 г помідорів у власному соку, 200 г сметани, сіль, перець.

Свинину порізати шматочками, посолити, поперчити, скласти в посуд, додати 1 столову ложку паприки, перемішати. Обсмажити свинину на оливковій олії 4 хвилини. Дістати м’ясо. На цій самій олії посмажити нарізану цибулю, додати до неї 1 столову ложку паприки, перемішати, додати помідори. Прогріти, потім з’єднати із м’ясом, долити 0,5 склянки води або соку з помідорів. Тушкувати до готовності, насамкінець додати сметану, 2 зубці часнику і зелень.

М’ясні трояндочки із заварного тіста

Тісто: 300 мл окропу, 150 мл олії, 0,5 ч. ложки солі, борошно. Начинка: 400 г фаршу, 1 яйце, 1 цибулина, спеції, 0,25 кореня селери, 1-2 квашені огірки, 1 плавлений сирок. Заливка: по 1-2 морквині і цибулині, спеції, бульйон або вода, 200 мл сметани.

У глибокій тарілці змішати олію, окріп і сіль. Поступово, але швидко додавати борошно. Обережно перемішувати ложкою. Замісити пружне тісто, розкотити прямокутником. З фаршу, яйця, дрібно порізаної цибулі і спецій зробити начинку. Зверху посипати натертою селерою. Закрутити рулет і порізати шматочками по 3 см завширшки. Для заливки моркву і цибулю подрібнити і протушкувати на олії до готовності, додати бульйон і сметану, перемішати. Бульйону доливати стільки, щоб заливка вкрила трояндочки до країв. Трояндочки скласти у форму для запікання так, щоб залишився простір між ними, і залити заливкою. Духовку нагріти до 180-200 °С і запікати 20-30 хв.

Закуски

Салат з редькою та оселедцем

2 чорні редьки, 1 цибулина, філе одного оселедця, олія, 1 ст. ложка лимонного соку.

Редьку натерти на тертці для моркви по-корейськи. Філе оселедця порізати соломкою, цибулю – тонкими півкільцями. Усе добре вимішати, заправити олією та лимонним соком або майонезом.

Паштет

500 г курячої печінки, 2 середні цибулини, 200 мл вершків (20%), 50 мл коньяку (рому або білого вина), сіль, перець за смаком, олія і масло для смаження цибулі, масло для заливання верху паштету. 

Цибулю порізати півкільцями й обсмажити до золотистого кольору на олії з маслом. Збільшити вогонь і додати печінку, попередньо почищену від плівок і жилок. Обсмажувати, весь час помішуючи, приблизно хвилин 5-7, поки печінка підрум’яниться. Додати алкоголь і готувати ще кілька хвилин, поки спиртне випарується. Потім влити вершки, довести до кипіння і проварити 1-2 хвилини. Посолити, поперчити. Охолодити печінку і збити блендером до однорідності. Розкласти готовий паштет у форми, розрівняти верх. Розтопити масло й акуратно залити паштет. Поставити в холодильник до застигання масла.

На десерт

Королівський сирник

Для сирної маси: 1 кг сиру, 8 яєць, 250 г цукру, цедра 1 лимона, 2 ст. ложки крохмалю, 200 мл молока, родзинки, ваніль. Для шоколадного тіста: 2 яйця, по 150 г цукру і масла, 300 г борошна, 2 ст. ложки какао, 1 ч. ложка розпушувача, дрібка солі.

Приготувати тісто: яйця розтерти зі 150 грамами цукру до побіління, тоді підмішати розм’якшене масло. Окремо з’єднати борошно, какао, розпушувач і цю суху суміш підмішати до яєчної маси. Шоколадне тісто обгорнути харчовою плівкою і покласти в морозильник на ніч.

Приготувати сирну масу: 8 яєць розділити на білки (в посудину об’ємом не менше, ніж 2,5 літра, інакше збиті білки не помістяться) і жовтки. Білки збити на густу піну (4-5 хвилин міксером). Жовтки розтерти з рештою 250 грамів цукру до побіління. Лимон облити окропом, витерти і середньою терткою обтерти з нього цедру у жовткову масу. Сюди ж підмішати міксером сир (змелений через м’ясорубку або блендером), додати білки, крохмаль і насамкінець долити молока.

Розігріти духовку. Форму (27—28 сантиметрів) змастити маслом. Дно вкрити половиною шоколадного тіста, потерши його і розправивши виделкою, вилити сирну масу і зверху потерти решту шоколадного тіста. Пекти 1 годину при 180 °С. Після того, як сирник спечеться, залишити його в духовці ще на 30 хвилин, вимкнувши вогонь.

Мармурова сирна запіканка

400 г сиру, 3 яйця, 3 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки какао, 0,5 скл. натурального йогурту чи кефіру, 1 ст. ложка крохмалю, дрібка солі.

Сир перемолоти чи перетерти. Додати яйця, цукор і злегка збити (можна ручним блендером). Додати йогурт, сіль, знову збити. Всипати крохмаль і перемішати. Сирну масу поділити на 2 частини. До однієї всипати просіяне какао і добре перемішати.

Викладати у форму, вистелену пергаментом (можна змазати і притрусити борошном), по ложці біле і шоколадне тісто до
закінчення маси. Зверху можна пройтися дерев’яною паличкою
і зробити візерунок. Випікати при 180 ОС 50 хвилин. Готову запіканку охолодити у формі, а через декілька годин можна смакувати.

З архіву газети “Сім’я і дім” 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook