Кухня Рецепти

“Сваха” – мій фірмовий торт, який печу на всі свята

Ми печемо такий торт на всі свята, бо він le;t смачний і всім подобається! У ньому пісочні коржі з горіховим безе і шоколадом та чудовий крем!

15.12.2020 15:18

Торт “Сваха”

Коржі

Форма 25 27 см. Склянка 250 мл. Тісто: 300 г борошна, 6 жовтків, 1 скл. цукру, 3 ст. ложки масла або маргарини (розтопленого), 3 ст. ложки сметани, 1 ст. ложка розпушувача. Білкова маса: 6 білків, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки какао. Додатково: 100 г шоколаду потертого (можна і більше), 1 скл. горіхів подрібнених (можна замінити або на ізюм або арахіс).
Жовтки розтерти з цукром, додати решту компонентів і замісити тісто (виходить як густа сметана). Поділити на 3 частини.
Для білкової маси збити білки, поступово додати цукор і вкінці какао. Має вийти стійка густа піна. До неї додати подрібнені горіхи і акуратно вимішати. Поділити на 3 частини.
Кожен корж розрівняти ложкою по деку (застеленому пергаментом), викласти на нього 1/3 білкової маси з горіхами і зверху посипати потертим шоколадом. Випікати при температурі 170 °С до легкої рум’яності (20-30 хв). Випекти так 3 коржі.

Крем

Перемазати кремом з масла і вареного згущеного молока. Збити добіла 300-400 г масла, по ложці ввести 300-400 г вареного згущеного молока.
Можна робити із кавовим кремом: 100 мл води, 2 ст. ложки розчинної кави (або 100 мл міцної завареної кави), 1 скл. цукру, 4 жовтки – заварити на водяній бані, остудити і збити з 0,5 кг масла. 
Гарненько притиснути коржі, щоб при нарізанні не розшаровувався. Поставити на кілька годин у холодильник.
Рецепт і фото Іванни Луць