Баклажани «Як гриби»
2 кг баклажанів, 1 головка часнику, великий пучок кропу, 1,5 скл. олії, 10–11 ст. ложок оцту (9%), 4,5 ст. ложки солі, 2,5 л води.
- Налити у велику каструлю воду. Додати сіль і оцет. Поставити на вогонь. Баклажани промити, вирізати плодоніжки, зняти шкірку (тоді вони залишаться білими і щільними, як гриби), нарізати кубиками розміром 1,5–2 см.
- Підготовлені баклажани закинути в киплячий розсіл. Після повторного закипання варити 4,5–5 хв на середньому вогні.
- Зняти з вогню. Відкинути на друшляк і залишити (не перемішуючи, не струшуючи, не утрамбовуючи), щоб розсіл і гіркота стекли, а баклажани охололи. Це займає близько години.
- Остиглі баклажанні скибочки змішати з нарізаною зеленню і часником, додати олію. Заповнити скляну банку цією сумішшю, утрамбувати, поставити на 5–6 год у холодильник. Виходить закуска, на смак схожа на гриби, в міру гострувата.
Post Views: 24