Кухня Рецепти

Швидкі “Бендерики” з м’ясом на лаваші. Дуже смачні, гарні і легкі у приготуванні!

Хрумкі “Бендерики” із соковитою м’ясною начинкою до борщу або супу – що може бути смачніше? Ці трикутні млинці з м’ясом – традиційна західноукраїнська страва, назва якої насправді походить від молдовського міста Бендери і не має нічого спільного з Бандерою. Обов’язково приготуйте “Бендерики”, вони дуже смачні! А щоб було швидше – зробіть на лаваші.

10.06.2020 15:05

“Бендерики”

Лаваш, фарш (телятина і свинина), цибулина, спеції, молоко, кріп.

Лаваш порізати на смужки (як на фото). Заправити фарш на свій смак, у мене цибуля терта, сіль, перець, багато кропу і трошки молока, щоб був рідший. Намазати тоненько на лаваш, не до кінця, щоб не вилізало, і скласти трикутничком. Обсмажувати в яйці на невеликому вогні. До бульйону чи борщику саме те! Можна готувати також із сиром; курячим філе, кукурудзою і помідором.

Рецепт і фото Христини Зубейко

Читайте також: