імбирні пряники

Швидкі імбирні пряники (рецепт пряників і глазурі)

Простий і швидкий рецепт імбирних пряників, із тістом легко працювати, а пряники вдаються смачнющі. Плюс бонус - рецепт айсингу, глазурі для розмальовування пряників.

Швидкі імбирні пряники

  • 350-400 г борошна, 1 ч. ложка соди, 100 г цукрової пудри або дрібного цукру, 1 ст. ложка какао (можна без), 100 г меду, 60-70 г масла, 1 яйце, 1 жовток (блок – у глазур), цедра половини апельсина, 1,5-2 ч. ложки прянощів для пряників. 
Змішати всі сухі інгредієнти, в тому числі і цедру, додати м’яке масло, перетерти в крихту, додати яйце + жовток (яйця трішки вилочкою розмішати). Мед розігріти (не кип’ятити), додати соду, ретельно розмішати, маса запіниться. Вилити її в суху суміш. Спочатку розмішати ложкою, а коли тісто стане круте, викласти на стіл і замісити м’яке та еластичне тісто: колобок не повинен розпливатися на столі. За потреби додати борошно, але не забивати, тісто після охолодження буде щільніше.
Дати тісту відпочити 15 хв. За цей час розігріти духовку до 180 градусів. Розкотити тісто товщиною 4 мм, вирізати формочками пряники. Випікати у заздалегідь розігрітій духовці 6-8 хвилин залежно від розміру пряника. З цієї порції виходить близько 40 пряників.
Порада господині. Пряники зберігаю у щільно закритій посудині, а перед святами прикрашаємо з малечею глазур’ю чи шоколадом. Щоб пряники були м’які, за один-два дні в посуд, де вони зберігаються, покласти кілька шматочків яблука.

Глазур для прикрашання імбирних пряників (айсинг)

  • 1 білок, 200 г цукрової пудри, 0,5 ч. ложки лимонного соку.
Білок збити з пудрою міксером або віничком, додати сік лимона. Якщо на пряниках при розмальовуванні утворяться бульбашки повітря, проколоти їх зубочисткою. Густішою глазур’ю потрібно робити контур, а рідшою – заливати (густину глазурі регулювати водою, додавши кілька крапель, щоб довести до потрібної консистенції). Якщо глазур вийшла надто рідка – додати цукрову пудру, загуста – воду. Глазур потрібної густини перекласти у кондитерський мішечок і малювати візерунки.
Порада господині. Щоб зробити різдвяний вінок з пряників, потрібно спершу з пряничного тіста випекти основу. А коли вихолоне, на глазур приклеювати розмальовані пряники.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також приготувати імбирні пряники за іншими перевіреними рецептами:
  • Імбирні пряники-медяники. Перевірений рецепт медового тіста та айсингу для розпису пряників
  • Медові пряники “миколайчики” за рецептом Дарії Цвек (+ рецепт глазурі)

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook