паска

Чия паска найгарніша? Правильно, ваша! Як прикрасити паску тістом та візерунками

Є чотири способи оригінально прикрасити паску: зробити прикраси із дріжджового, прісного або здобного тіста чи прикрасити паску кольоровою глазур'ю.
Для кожної жінки паска це не просто хліб, а й спосіб показати, наскільки вона вправна господиня. Тому ми й намагаємося якнайгарніше оздобити свої паски. Білковою глазур’ю і кольоровою посипкою вже нікого не здивуєш. Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих способів прикрасити паски тістом і візерунками.

Як прикрасити паску тістом та візерунками

Прикраси із тіста для паски
Прикраси із тіста для паски

Прикраси для паски із дріжджового тіста

Найпростіше зробити прикраси і з того ж тіста, що печете паску. Треба відділити частину тіста, вибрати родзинки (їх можна потім використати для серединок квіточок). Вимісити його, підсипаючи борошна, щоб стало крутим, сформувати прикраси і викласти на пасочки.
Перед запіканням змастити паски із прикрасами жовтком. Мінус при випіканні прикраси можуть сильно вирости, «сповзти». Плюс будуть того ж кольору, що й паска. Можна паски прикрасити жайворонками або спекти їх окремо. Гарно вдаються квіти, хрестики, смужки із насічками.
Прикраси для паски із прісного тіста
Прикраси для паски із прісного тіста

Прикраси для паски із прісного тіста

Треба 0,5 скл. борошна, 3 ст. ложки води, замісити тісто, як пластилін, змащуючи руки олією. Розкотити тоненький пласт (1–3 мм), сформувати прикраси. Таке тісто при випіканні залишається білим, повністю зберігає форму. Вдаються будь-які найменші деталі.

Прикраси для паски зі здобного тіста

Прикраси будуть такого ж кольору, як паски. Для такого тіста треба 150 г борошна, 30 г маргарину, 1 ст. ложка сметани, 20 г цукру, 1 яйце (можна зробити кольоровим). Замісити, через 15 хв сформувати прикраси. Вийняти з форм спечені паски, змастити жовтком, розкласти прикраси, ще раз змастити жовтком і поставити в духовку на 7–10 хв (200 °С). Знову змастити жовтком або гарячою молочно-цукровою глазур’ю (2 ст. ложки молока і 2 ст. ложки цукру проварити кілька хвилин), що дасть блиск. Можна посипати посипкою; спекти окремо і прикріпити за допомогою сирого білка. Вдаються троянди, колоски, листочки.
Як прикрасити паску візерунками (кольоровою глазур'ю)
Як прикрасити паску візерунками (кольоровою глазур’ю)

Як прикрасити паску візерунками (кольоровою глазур’ю)

Для глазурі треба: 2 білки, 1 скл. цукрової пудри, 1 ст. ложка лимонного соку, сік буряка і моркви, куркума, какао. Збити білки до стійкої піни, поступово ввести пудру, насамкінець додати лимонний сік. Частину глазурі відділити і зафарбувати. Спекти паски без декору, гарячими змастити білою білковою глазур’ю. На неї накрапати кольорову глазур і за допомогою палички зробити розводи.
Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook