Осінь – сезон пирогів і шарлотки з яблуками. Рецептів багато, але треба знати деякі тонкощі приготування шарлотки, щоб вона вдалася пишно. Деталі – у рецепті.
Пухка шарлотка з яблуками
- Форма 22 см.
- 4 яйця, 150 г цукру, 10 г ванільного цукру, 250 г борошна, 10 г розпушувача, 100 мл гарячого молока, 70 мл олії. Начинка: 4 середніх яблука (бажано кисленьких), 2 ст. ложки цукру, 1/2 ст. ложки кориці.
Збити яйця, цукор і ванільний цукор до пухкої білої маси (так, щоб розчинився цукор). Просіяти борошно, розпушувач і акуратно ввести у яйця, легенько перемішуючи лопаткою знизу вверх. Додати олію і гаряче молоко і знову акуратно перемішати лопаткою, намагаючись зберегти пухкість маси (звичайно вона чуть осяде, але все одно залишиться пухкою). Яблука нарізати тоненькими слайсами.
Форму застелити пергаментом, дно і боки. На дно форми викласти слайси яблук (покрити все дно), посипати цукром з корицею, вилити все тісто і зверху занурити слайси яблук по колу, утворюючи малюнок квіточки, знову посипати цукром з корицею. Випікати при 180 ОС 45-50 хв. Коли охолоне, можна їсти.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати шарлотку з яблуками за іншими перевіреними рецептами:
- Шарлотка з яблуками та прянощами – королева серед пирогів
- Шарлотка з яблуками. Мій улюблений простий рецепт