Шарлотка з яблуками
- 5 яєць, 1 скл. цукру, 100 г розтопленого масла або маргарину або олії, 1,5 скл. борошна, 1 ч. ложка розпушувача або 0,5 ч. ложки соди, погашеної оцтом, ваніль. А також 4–6 яблук.
Яблука порізати кубиками приблизно 1Х1 см, шкірку можна не обрізати. Яйця збити з цукром у стійку піну (білки і жовтки можна не відокремлювати, трохи довше, але зіб’ються). Додати розтоплене масло (негаряче!) або олію тонкою цівкою, збити, додати ваніль, розпушувач або погашену соду, акуратно ввести просіяне борошно, перемішати ложкою. На дно форми викласти трохи тіста, потім шар яблук, решту тіста і решту яблук. Запікати при 160–180 ОС приблизно 40-50 хв. Чудово виходить у мультиварці, печу приблизно 1,5 год.
Рецепт і фото Інни Семенюк
Спробуйте також приготувати:
- Шарлотка з яблуками та прянощами – королева серед пирогів
- Швидка шарлотка з ароматом Різдва: 1,5 склянки кефіру або йогурту – і великий пиріг готовий!
Post Views: 68