От-от Пасха! Саме час визначитися з рецептом, за яким будете пекти паску цього року. Ми підібрали для вас 20 рецептів пасок на будь-який смак: тут є традиційна та оригінальна паска, панетоне і крафін, учительська і президентська, з сиром і манною крупою, нашвидкуруч і паска, яка сходить дві доби. Але хай який рецепт ви оберете, ваша паска буде пишною і смачною, адже усі рецепти – перевірені і їм можна довіряти. Смачного вам Великодня!
20 перевірених рецептів паски
- Паска без дріжджів нашвидкуруч
Рецепт просто створений для тих, хто працює і не має багато вільного часу. А ще для тих, хто любить швидко готувати і не дуже дружить з дріжджовим тістом. Зрештою, це просто дуже смачно. Сир додає випічці ніжного смаку, а лимонна глазур – особливого аромату.
2. Паска для зайнятих, яка сходить в холодильнику
Такого простого рецепту ви ще не бачили. Мінімум зусиль – і приголомшливий результат. Треба лише все скласти в одну миску, збити міксером і поставити в холодильник. Тоді в духовку і вуаля, паска готова!
3. Паска з олександрійського тіста
Багато господинь пече паску саме за цим рецептом. Кажуть, що вона вдається смачніша за будь-яку іншу. Паска вдається солодкою, повітряною, а головне – не сухою!
Рецепт для тих, хто не любить заморочуватися, але хоче спекти гарну, смачну і пухнасту пасочку. Рецепт суперпростий і чудовий водночас. Якби зустріла його автора, розцілувала би!
Рецепт хоч і не звичайний, проте дуже вдалий. Спробуйте спекти бодай одну пасочку на манці – і будете готувати так завжди. Манки у пасці зовсім не відчувається, але вона додає тісту особливої пухкої консистенції.
6. Незвичайна паска “Крафін”
Спробуйте приготувати цю дуже незвичайну паску. На смак вона, як традиційна, а на вигляд – як крусан. Це паска три в одному. У рецепті поєднуються особливості приготування круасанів, класичного дріжджового тіста та елементи мафінів. Така паска особливо сподобається любителям круасанів.
Коли скуштують шматочок цієї паски, у вас неодмінно попросять рецепт! Перепис цієї паски передається від господині до господині. Якщо ви такого рецепта ще не маєте, запишіть. Він того вартий!
Паска, приготована “опарним” способом, завжди вдається пухнастішою. Тому поспішати із замішуванням тіста не варто! Паска за цим рецептом вдається завжди, навіть у тих, хто пече паску вперше у житті!
Прикрасьте панетоне сухофруктами – і ваша паска буде не тільки найсмачнішою, а й найоригінальнішою. Якщо любите паску з великою кількістю сухофруктів, вам сподобається цей рецепт. Вона вдається дуже повітряною.
10. Паска «Добра»
Секрет вдалої паски – у правильно зробленій розчині. Готуйте за рецептом – і паска вдасться на славу! А ще вона довго не черствіє. Завдяки великій кількості здоби, така паска довго не черствіє. Але при цьому вона буде пухнаста. Вам сподобається!
11. Заварна паска
Паска із заварного тіста має особливий ніжний аромат, дуже пухнаста і довше не черствіє. Рецепт не підведе! А ще бонус – рецепт помадки. Це один із рецептів легендарної кулінарки Дарії Цвек. Тому у результати можете не сумніватися: паска вдасться на славу!
Для декору такої паски не знадобиться ні помадки, ні посипок. Білі прикраси із прісного тіста матимуть розкішний вигляд на тлі золотої пасочки!Якщо хочете спекти оригінальну паску, але без замороки, сміливо переписуйте цей рецепт! Паска вдасться дуже красивою!
13. Ніжна паска (дуже вдалий рецепт)
Паска виходить пухка, ароматна, золотиста, наче сонечко! Цей рецепт перевірений тисячами господить. Це рецепт паски легендарної Дарії Цвек. Печіть, не сумнівайтеся: усе вдасться!
Без цієї паски не обходиться традиційний великодній святковий стіл. Не плутайте її із сирною запіканкою!
15. Паска «Чудо»
Виходить дуже смачно та оригінально, коли замість родзинок у цей рецепт додати сушені вишні. Експериментуйте! Рецепт однозначно вартий уваги!
Паска надзвичайно ароматна і ніжна, довго не черствіє. Цього вдається досягти завдяки незвичним для паски інгредієнтам – сметані та картопляному пюре.
17. Паска «На подвійній опарі»
Така паска рівномірно і гарно підростає, гарно пропікається. Вона однаково вдається і в печі, і в домашній духовці.
За бабусиним або маминим рецептом, сирна або дріжджова, із незвичайними складниками – у кожної господині паска інакша. А хочете скуштувати паску, яку їсть Президент? Маєте таку нагоду! Рецептом поділилася Марина Порошенко.
Навіть традиційні рецепти мають право на сучасну інтерпретацію і доповнення! Білий шоколад – саме те, що додасть пасці нового цікавого смаку.
Незважаючи на те, що спечені баби стануть повноцінним десертом аж на другий день, варто все ж витратити час для приготування класичної великодньої випічки.