Рецепт просто створений для тих, хто працює і не має часу, а ще для тих, хто любить швидко готувати і не дуже дружить з дріжджовим тістом. Зрештою, це просто дуже смачно. До речі, ця паска на другий день на смак точно така ж, як у перший.
Паска без дріжджів нашвидкуруч
400 г вершкового сиру (типу “Філадельфія”, “Альменте” або домашнього мазкого, пастоподібного), 150 мл вершків (35%, 100 мл + 50 мл), 75 г білого шоколаду, 1 ст. ложка коньяку, 1 ч. ложка цедри лимона, 1 г ванілі, 300 г борошна, 1 ст. ложка розпушувача, 4 яйця (великих, кімнатної температури), 450 г цукровлї пудри (250 г + 200 г), 100 г родзинок, 3 ст. ложки соку лимонного, 40 г подрібненогомигдалю.
- Сир збити зі 100 мл вершків.
- Нагріти 50 мл вершків і розтопити в них шоколад, нарізаний шматочками. Додати розтоплений шоколад, ваніль і коньяк до сирної суміші і добре збити.
- Яйця збити до збільшення об’єму в 2 рази і, не перестаючи збивати, ввести цукрову пудру (250 г). Збивати не менше 10 хв.
- З’єднати сирну і яєчну маси, збити на найменшій швидкості міксера. Додати цедру і перемішати.
- За 2–3 прийоми ввести борошно, просіяне з розпушувачем, перемішати лопаткою, а потім швидко збити міксером на найменшій швидкості. Готове тісто має стікати з лопатки стрічками.
- Обваляти родзинки в 1 ст. ложки борошна і з’єднати з тістом.
- Покласти тісто у форму 24 см діаметром, добре змащену маргарином і присипану борошном, заповнивши на 2/3.
- Випікати в прогрітій до 180 градусів духовці 35–40 хв.
- Приготувати лимонну глазур: у цукрову пудру (200) г поступово ввести лимонний сік, ретельно перетираючи суміш ложкою. Полити глазур’ю паску, помістивши її на решітку і підстеливши пекарській папір. Посипати смаженим мигдалем.