Торт-медівник “Панчо” з бісквітних кубиків

Ділюся смачненьким тортом-медівником "Панчо", який збирається у мисці. Це чудове поєднання прянощів, горіхів, чорносливу та ніжного сметанного крему!

Торт-медівник “Панчо”

  • Медівник: 130 г масла, 180 г меду, 1,5 ч. ложки соди, 4 яйця, 130 г цукру, 10 г ванільного цукру, дрібка солі, 250 г борошна, цедра одного апельсина, 1 ч. ложка прянощів для пряників (за бажанням).
  • Крем: 800 г сметани 25%, 200 г вершків 33%, 20 г ванільного цукру, цукрова пудра, 5-7 г желатину +2 ст. ложки молока. 

Приготування медівника

У сотейник з товстим дном покласти мед та вершкове масло. Постійно помішуючи, довести до кипіння. Зняти з плити. Додати соду і активно перемішувати (усе бурлить, беріть більший сотейник). Як тільки суміш перестане пінитися, поставити назад на плиту на маленький вогонь, постійно помішуючи, довести до гарного бурштинового кольору.
Дати трішки охолонути, додати яйця, ванільний цукор, перемішати ретельно віничком, додати просіяне борошно.
Вилити тісто на застелене пергаментом деко, розрівняти товщиною приблизно 1 см. Випікати в розігрітій духовці до t 180 10-12 хв. Залишити охолоджуватися на решітці. Краї бісквіта обрізати (підуть на крихти).

Приготування крему

Збити вершки до піків, додати сметану, ванільний цукор , згущене молоко, пудру за смаком, розмішати на малих обертах до однорідності, вкінці додати розпущений желатин ( в розпущений желатин додати декілька ложок крему, розмішати, а тільки тоді додати в крем, так крем не згорнеться)
збирання торта "Панчо"
Збирання торта “Панчо”

Збирання торта “Панчо”

Вирізати коло за розміром миски, в якій будете збирати торт (у мене скляна салатна мисочка діаметром 19,5 см). Решту медівника нарізати невеликими кубиками.
Внутрішню частину миски вистелити харчовою плівкою.
У застелену миску налити декілька ложок крему. Кубики перемішати з кремом (щоб з усіх сторін були покриті кремом) і перекласти в застелену мисочку. Додати нарізаний чорнослив та горіхи, декілька ложок крему, розрівняти. Знову кубики медівника з кремом, чорносливом і горіхами. Так чергувати, доки не закінчиться крем та медівник.
Накрити круглим бісквітом, змастити тоненько кремом, накрити харчовою плівкою, поставити на ніч в холодильник. Я кремом не обмазувала, просочила верхній бісквіт сироп + коньяк.

Поради господині

  • Якщо будете додавати желатин, то потрібно збирати швиденько тортик, бо крем швидко схоплюється.
  • Можна робити з вишнями, також смачно.
  • Можна крем робити з маскарпоне + сметана + згущене молоко, тоді желатин не додавати.
  • У мене сметана магазинна 20% була, то я вирішила додати 5 г желатину, крем залишився ніжний та тортик добре тримав форму.
  • Крем готувати безпосередньо перед збиранням торта.
  • Бісквіт для основи я трішки підрізала, щоб був тонший.
  • Із залишків зробила мінітортики (це хороша ідея).

Як прикрасити торт

Обов’язково залиште трішки бісквіту, щоб подрібнити його на крихти для обсипання торта. Перед подачею обмазати тонесенько сметаною, присипати крихтами, декорувати за бажанням.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також інший рецепт медівника:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook