Торт-медівник з медовим кремом і шоколадними “сотами”

Коржі для такого торта можете приготувати за своїм улюбленим рецептом (я тільки замінила натуральний мед - на кульбабовий, його можна нагрівати). Весь смак - у медовому кремі з вишнями, а краса - у шоколадних "сотах".

Торт-медівник

Коржі. Спекти медові коржі за будь-яким рецептом. Я замість натурального меду дала «мед» (сироп) з кульбаби, бо при нагріванні меду утворюється канцероген, а також 2 ч. ложки меленої кориці та 0,5 ч. ложки меленого імбиру. Форма 20 см.
Крем. 400 г вершків збити з 100 г цукрової пудри на малій швидкості і поступово збільшуючи швидкість додати 4 ст. ложки рідкого меду. 300 г вишень заморожених засипати 100 г цукру, злити трохи соку і в ньому розвести 2 л. крохмалю. Вишні проварити 10 хв і влити до них сік з крохмалем. Викласти на пласку тарілку, щоб не злиплось.
Сформувати торт. Намастити корж кремом, вишні розкласти, корж і т.д. Верхній залишити сухим. Залишити торт на столі на 40 хв в теплі. Потім в холодильник на 1 год.
Крем для покриття (виходить ніжний, як зефір). На водяну баню поставити миску, вибити в неї 1 жовток (бажано, щоб був жовток з домашнього яйця яскравого кольору), додати 50 г цукру, 50 г рідкого меду, 2 ст. ложки води, 1 ч. ложку соку лимона. Усе перемішати і нагріти до теплого стану, процідити. Окремо в дуже холодну воду покласти 3 пластини желатину (180 блум, може бути і більше блум, але треба вже вираховувати, щоб не було, як гума (це приблизно 10 г звичайного швидкорозчинного желатину, який треба замочити у 70 мл води)). І коли желатин зм’якне, дати до жовткової маси. Охолодити.
Збити 200 г вершків, поволі ввести в них 200 г маскарпоне і охолоджену жовткову масу. Збити все. Я робила маскарпоне сама із замороженого кефіру, вийшов не гірший від купованого. Як приготувати домашній маскарпоне (крем-сир) можна прочитати тут.
“Соти”. На чисту пакувальну плівку (з пухирцями повітря) вилити розтоплений на водяній бані білий шоколад і розмазати лопаткою. Дати застигнути (я поставила у морозилку), поламати на шматочки.
Рецепт і фото Алли Сидор

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook