Паска на маслі і молоці

Хочу поділитися з вами рецептом та секретами приготування фантастично пухкої та ароматної паски. Думаю, ви куштували багато пасок у своєму житті, та я просто впевнена, що цей рецепт стане вам до смаку. Особисто для мене він уже став родинним.

Паска на маслі і молоці

1 л молока, 200 г масла, 1 кг цукру, 100 г олії, 12 яєць, 250 г дріжджів, 4 п. ванільного цукру, 1 ч. ложка солі, сметана, цедра одного лимона, 100 г родзинок.

Молоко довести до кипіння, відставити і викласти туди масло, все має розтанути. Коли молоко і масло стане теплим, додати дріжджі. Яйця збити з пів кілограмом цукром, іншу половину цукру додати у тепле молоко. Вимішати усе разом і додати борошно, але не багато, щоб зробити опару. Поставити в тепле місце на 2-3 години. Додати цедру усі інші інгредієнти. Замісити тісто, але щоб воно не було забите і щоб не прилипало до рук. Коли тісто підійде, викласти його у форми. Знову залишити, щоб підійшло. Випікати до готовності.

Рецепт і фото: Валентина Василечко

ВАМ ТАКОЖ СПОДОБАЄТЬСЯ:

Паска на 30 жовтків. Печу вже понад 10 років!

Паска з віденського тіста

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook