гречаники

Не знаєте, що приготувати на вечерю? Зробіть гречаники!

Це, мабуть, найсмачніший рецепт гречаників. Бо, по-перше, тут м'яса більше, ніж гречки. А по-друге, усе запікається у сметанному соусі. Скуштуйте!

Гречаники – чудова ідея смачної страви на вечерю. Трохи фаршу, трохи крупи – і вся сім’я сита і задоволена!

Гречаники

  • 1 кг фаршу, 150 г гречки (вага сухої гречки), 300 мл води (для гречки), 2 середні цибулини, 2 середні морквини, 300 г сметани, 1 яйце, 1 ч. ложка перцю чорного меленого, 1/2 ч. ложки перцю червоного меленого, 1 ч. ложка коріандру меленого, 1 ч. ложка крохмалю, 2 ст. ложки води, 300 мл води (для соусу), сіль до смаку.
Відварити гречку і вистудити. Змішати фарш з яйцем, сіль, спеції, додати гречку, все добре перемішати. Стушкувати нарізану кубиками цибульку і натерту на середній терці моркву, додати сіль, сметану і воду, протушкувати, додати крохмаль, розведений у воді, і ще потушити хвилинку. Сформувати гречаники, залити сметанним соусом і поставити у розігріту до 190 градусів духовку на 45 хв.
Рецепт і фото Оксани Білінської

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook