Інгредієнти:
400 мл сметани, 400 г цукру, 125 г меду.
Змішати сметану, мед і цукор. Нагріти на малому вогні до кипіння, варити 20–25 хв, помішуючи дерев’яною лопаткою. Маса поступово змінить колір, загусне, стане тягучою. Готовність перевірити таким способом. Крапнути карамель у холодну воду: якщо крапля відразу затвердіє – готово.
Залити у форму (якщо силіконова, то змащувати форму не треба, якщо інша, змастити олією без запаху). Остудити, порізати на цукерки. Цукерки схожі на м’які іриски або «Корівку». Порізані цукерки зручно зберігати в холодильнику. За кімнатної температури вони трохи тануть і липнуть до тарілки. Мед можна не додавати.
Post Views: 87