Домашній кетчуп “До шашлику”. Щороку закриваю дві порції, і не залишається ні баночки!

Хоча цей кетчуп у моєму записнику називається "До шашлику", але їмо ми його з усім: будь-яким м'ясом, макаронами, у піцу даю і навіть просто з хлібом. Діти його дуже люблять. І нехай їдять, скільки хочуть: там ні грама хімії! Тому й закриваю щороку по дві порції, і то не завжди вистачає!

Домашній кетчуп “До шашлику”

5 кг помідорів, 3 цибулини, 3-4 ст. ложки приправи для шашлику (беру ТМ “Мрія”), 3 ст. ложки солі, 2 скл. цукру (по 200 мл), 1 скл. оцту.

Помідори перемолоти блендером, проварити 40 хв. Додаємо перемелену цибулю, проварити 20-30 хв. Можна ще раз перемолоти. Шкірка беребивається, кісточки трішки є. Якщо хочете їх повністю позбутися – пропустіть масу через сито. Додати сіль, цукор, оцет та приправу. Проварити 10 хв, розлити у сухі стерильні банки, закрутити. Якщо помідори соковиті, водянисті, треба або довше варити (ще приблизно 1 год), щоб випарувалася рідина, або не доварювати, а надібрати трохи соку, охолодити, змішати з 2 ст. ложками крохмалю, влити тонкою цівкою у киплячий кетчуп. Виходить 6-7 баночок по 0,5 л.

Спробуйте також приготувати:

Мій улюблений рецепт лагідного кетчупу. Готую так вже більше 15 років!

Мій кетчуп – просто супер! Дуже смачний, бо додаю секретний інгредієнт

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook