Мегашоколадний пиріг з цукерками “емемдемс”
- 250 г борошна, 50 г какао, 100 г цукру, 1 ч.л. розпушувача, 1 п. ванільного цукру, 100 г масла, 2 жовтки, 100 г шоколаду, 150 г смаженого арахісу, 200 г драже M&M’s (арахіс у глазурі).
- Начинка: 5 ст. ложок сметани, 3 ст. ложками какао, 4 ст. ложки цукру, 50 г вершкового масла.
Приготувати начинку: в каструльку покласти какао і цукор, перемішати, додати сметану, перемішати, поставити на середній вогонь, нагрівати до моменту, коли розчинитися цукор, постійно помішувати. Додати масло, продовжувати нагрівати довести до кипіння і проварити пару хвилин. Не забувати помішувати, знімати з вогню, додати смажений арахіс, перемішати, накрити плівкою впритул і поставити на охолодження.
Далі приготувати тісто, тобто шоколадну крихту. У ємності з’єднати просіяне борошно, какао, цукор, ванільний цукор, розпушувач, змішати вінчиком. Додати натертий шоколад. Додати масло і жовтки, перетерти в крихту. Поділити крихту на 2 частини, і в одну додати емемдемс, перемішати
Взяти форму 24 см, викласти одну частину крихти без емемдемсів на одно рівномірно розподілити, зверху викласти начинку, потім висипати другу частину крихти. Розігріти духовку до160 і випікати пиріг 30-35 хвилин. Коли пиріг спечеться, дістати його з форми і залишити до повного охолодження.
Пиріг готовий, подаємо до столу, ці ласощі дуже сподобаються вашим діткам)
Рецепт і фото Марини Хвиль
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Спробуйте також приготувати:
- Трюфельний шоколадний кекс із кокосом. Усе просто збити міксером!
- Шоколадний пиріг з морозивом – розкіш, яку можемо собі дозволити
Post Views: 101