рецепт пирога зі сливами

Мій улюблений “лінивий” пиріг на кефірі зі сливами

Це мій улюблений швидкий і лінивий рецепт пирога зі сливами (можна робити з яблуками, вишням - з чим любите). Усе треба лише збити міксером і вилити у форму. Виходить пишний і дуже ніжний пиріг, солодкий, але з кислинкою. Смачний і теплий, і на наступний день.

У сезон слив я печу такий пиріг майже кожного тижня. Він дуже простий, смачний, з доступних продуктів. Колись випробувала цей рецепт пирога і користуюся ним вже багато років. Печу зі сливами, вишнями, яблуками, горіхами, кокосовою стружкою.

Рецепт пирога передбачає додавання кефіру. Але я робила і на кисляку – різниці не помітила. А замість олії можна додавати розтоплений маргарин або масло. Замість трьох яєць додавала два – і пиріг був такий самий! Завжди виходить гарний пишний і смачний пиріг. Його можна їсти і теплим, і холодним. Щоправда, на наступний день він у нас рідко залишається – з’їдаємо пиріг практично одразу!

“Лінивий” рецепт пирога на кефірі

  • Форма 27Х37 см (можна меншу форму або зробити 1,5 порції, тоді пиріг буде вищий, хоча невисокий теж смачний).
  • 1 скл. кефіру або кислого молока, 3 яйця, 0,7-1 скл. цукру, 0,7 скл. олії, 2 скл. борошна, 1,5 ч. ложки розпушувача, сливи (половинки без кісточок; можна брати вишні, яблука, груші).
  • Усе міряти однаковою склянкою: або 200 мл, або 250 мл.

Яйця збити з цукром до пишності на максимальних обертах міксера. Маса має стати пишною, побіліти. Зменшити оберти, додати кефір (або кисле молоко), олію (або охололий розтоплений маргарин), збити до поєднання, додати борошно з розпушувачем, збити. Я додаю ще ванільний екстракт.

Вилити у форму, застелену пергаментом, викласти зверху сливи розрізом догори. Якщо сливи несолодкі, кожну зверху варто присипати цукром. Випікати близько 40-50 хв при 170 ОС.  Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою. Виходить пишний і дуже ніжний пиріг, солодкий, але з кислинкою.

Такий пиріг смачний і теплим, і коли охолоне на наступний день. Він красиво ріжеться на порційні тістечка, тому підходить як на повсякдень до чаю, так і не соромно ним пригостити гостей під час святкового застілля.

Рецепт і фото Інни Семенюк

Також рекомендуємо спробувати інший рецепт пирога зі сливами:

  1. Пиріг зі сливами. Усе, як люблю: тоненьке тісто і багато начинки
  2. Легендарний сливовий пиріг за рецептом з газети “The New York Times“

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook