Чорничний чизкейк

У сезон чорниці намагайтеся якомога більше з’їсти цих ягід саме у свіжому вигляді. Ідеальний варіант - додати їх до чизкейка.

Інгредієнти:
65 г білого шоколаду, 1 ст. ложка масла, 100 г ванільного крекеру, 450 г кисломолочного сиру, 200–300 г сметани, 100 г цукру, 100 г чорниць, 1–2 ст. ложки лимонного соку, 15 г желатину, 2 ст. ложки згущеного молока.

Крекер розмолоти блендером на порошок. На водяній бані розтопити шоколад та 1 ч. ложку масла. Додати до них крихту і добре вимішати. Рештою масла змастити роз’ємну форму, викласти з печива основу, добре втрамбувати, на 20 хв поставити у холодильник.

Желатин залити водою, щоб покривала його на 1 см, залишити на 15 хв.

Сметану збити з цукром, додати сир (якщо берете не магазинний, а домашній, то його неодмінно перемолоти, а ще пильнуйте, щоб був не надто кислий). Додати лимонний сік.

Від чорниці відкласти одну столову ложку, а решту перетерти блендером.

До желатину додати трохи води й 1 ст. ложку соку чорниці. Підігріти на невеликому вогні, доки желатин не розтане.

Змелену чорницю влити до сирної маси, добре вимішати. Додати проціджений через сито желатин, знову вимішати й додати решту ягід. Обережно вимішати.

Вилити суміш на корж. Вкрити харчовою плівкою і поставити на 4–6 год у холодильник.

Перед подачею прикрасити чорницею.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook