Хрумкі солені огірки. Готую в банках, а на смак – як із бочки

Огірочки за цим рецептом виходять бомбезні, хрумкі, наче з бочки, хоч готую у звичайних трилітрових банках. Нехай кількість солі вас не лякає: готові огірочки мають чудовий смак - перевірено і не раз!

Хрумкі солені огірки

Огірки, сіль, листя хрону, вишні, смородини, дуба, парасольки кропу, зубці часнику.

Огірки на 5-6 год залити холодною водою. У 3-літрову банку покласти зелень (листя хрону, вишні, смородини, дуба, парасольки кропу, зубці часнику), викласти огірки. У холодній воді розчинити 200 г солі і залити огірки. Якщо погода спекотна, вкисають за 3 дні, якщо прохолодно – за 4-5. Періодично банку струшувати, щоб огірки рівномірно проквасилися. Потім розсіл злити. Закип’ятити чисту (ні солі, ні оцту, ні цукру – нічого не додавати!) воду і крутим окропом залити огірки, закрутити металевою кришкою, добре вкутати. Не розкривати до повного охолодження! Потім опустити у погріб. Огірочки виходять хрумкі, наче з бочки.

Рецепт Олександри Шевчук

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook