Житньо-пшеничний хліб на заквасці з ніжною кислинкою

Ус і знають: найсмачніший домашній хліб - домашній. А найсмачніший домашній хліб - на заквасці, з хрумкою скоринкою і ніжною кислинкою.

Раніше я готувала хліб просто на дріжджах – білий або житній. А цього разу спробувала спекти житньо-пшеничний хліб на заквасці. Ну дуже смачний вдався!

Житньо-пшеничний хліб на заквасці

150 г житнього борошна, 350 г пшеничного борошна + 1 ст. ложка борошна (притрусити хлібчик зверху перед посадкою в піч), 1 ч. ложка цукру, 1,5 ч. ложка солі, 1 пакетик закваски житньої, 1 пакетик сухих дріжджів, 400 мл теплої води, 3 ст. ложки олії. Насіння льону чи яке маєте і бажаєте додати.
Просіяти борошно, з’єднати і перемішати з сіллю, цукром, сухими дріжджами і сухою закваскою. У цю суміш додати 2 ст. ложки олії і влити тепленьку воду. Замісити тісто, воно виходить липке і ніби рідкувате. Поставити на годину в тепле місце щоб підросло.
Потім додати насіння льону. Налити на руку 1 ст.ложку олії і вмішати в тісто льон. Тепер готове тісто з льоном викласти у змащену смальцем форму розміром 10×30×7 см, поставити в тепле місце підходив десь на 40 хв.
Як підійде, притрусити його борошном і зробити надрізи на свій розсуд. Поставити хліб у духовку, розігріту до 220°С, пекти 15 хв. Потім зменшити температуру до 190°С і пекти ще 45 хв. Дістати з форми, охолодити на решітці.
Виходить смачний хлібчик з житньою кислинкою і хрусткою скоринкою!
Рецепт і фото Наталії Витягловської
Радимо також інші перевірені рецепти домашнього хліба:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook