В’ялені яблука та груші
- 1 кг яблук (вага почищених), 1 скл. цукру.
Яблука помити, почистити шкірку (за бажанням), порізати скибками або кружечками, видаливши серединку. Викласти в емальований посуд, пошарово пересипаючи цукром. Можна до цукру додати корицю. Зверху накрити пласкою тарілкою й притиснути гнотом (наприклад, банкою з водою) і потримати в прохолодному місці 8-10 год, доки виділиться сік.
Потім його злити, а яблука розікласти на деко на папір для запікання й сушити в духовці з нещільно закритими дверцятами, аби випаровувалася волога, при 60-65 ОС до гнучкого стану. Якщо пересохнуть, перетворяться на сушку й втратять частину корисних речовин. Таким чином можна зів’ялити груші.
Спробуйте також приготувати:
- Шарлотка з яблуками та прянощами – королева серед пирогів
- В’ялені помідори, сливи і перець: готую щороку і вам раджу!
Post Views: 60