в'ялені яблука

Як приготувати в’ялені яблука та груші у духовці

В’ялити можна не тільки помідори! Надзвичайно смачні в’ялені яблука і груші. Їх, до речі, зовсім просто приготувати власноруч у духовці.

В’ялені яблука та груші

  • 1 кг яблук (вага почищених), 1 скл. цукру.

Яблука помити, почистити шкірку (за бажанням), порізати скибками або кружечками, видаливши серединку. Викласти в емальований посуд, пошарово пересипаючи цукром. Можна до цукру додати корицю. Зверху накрити пласкою тарілкою й притиснути гнотом (наприклад, банкою з водою) і потримати в прохолодному місці 8-10 год, доки виділиться сік.

Потім його злити, а яблука розікласти на деко на папір для запікання й сушити в духовці з нещільно закритими дверцятами, аби випаровувалася волога, при 60-65 ОС до гнучкого стану. Якщо пересохнуть, перетворяться на сушку й втратять частину корисних речовин. Таким чином можна зів’ялити груші.

Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook